Foodlingo Bijbel; een must voor foodies!

In de wereld van Foodies en Culi’s wordt allerlei vakjargon je om de oren geslingerd. Van speciale termen voor de mooiste gerechten tot ingewikkelde benamingen voor spannende ingrediënten, ik snap er soms helemaal niks meer van als B-foodie… 😉 Wil je – net als ik – je kennis over al deze termen wel eens bijschaven? Check dan de onlangs gelanceerde Foodlingo Bijbel.
[su_quote]Wil je een cronut, of heb je liever een bánh mì met een ijskoud glas Hugo? Kunnen we daarna altijd nog naar de gastrobar voor een shrub, naar de coffeebar voor een americano, een caffè shakerato dan wel een affogato. Of anders naar de vermuteria voor een artisanaal glaasje lokale vermouth.[/su_quote]
Snap je wat ik bedoel? Van bovenstaande word ik weinig wijs. Toevallig heb ik ‘cronut’ een keer voorbij zien komen in het nieuws en is Hugo bij ons in het dorp een erg populair drankje op verjaardagen, maar verder… Nederlands bekendste foodtrendanalist Marjan Ippel van Talkin’ Food® heeft een selectie gemaakt van culinaire trendwoorden en deze gebundeld in de Foodlingo Bijbel. Als je deze helemaal hebt doorgenomen, sta je nooit meer met je mond vol tanden als iemand vraagt of je zijn ‘Josper’ wil zien. Zou voor mij wel handig zijn! 😉
Marjan Ippel is ook de initiatiefneemster achter de Foodlingo van het Jaar verkiezing. Vandaag is de laatste dag dat je zelf kunt stemmen op jouw favoriete Foodlingo en op vrijdag 21 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook kun je trouwens stemmen op de Fauxlingo van het jaar, het foutste nieuwe foodwoord. Check het op de Facebookpagina van de Foodlingo Bijbel.
De Foodlingo Bijbel kost € 15,00 en is verkrijgbaar via o.a. Bol.com. Met deze schappelijke prijs is het boek niet alleen handig voor jezelf, maar ook een erg origineel cadeau voor de amateurkok. Voor Sinterklaas of Kerst bijvoorbeeld!
Natúúrlijk wil ik je Josper wel eens zien!
Hahaha.
Gelukkig kan ik redelijk meekomen, wat de meeste begrippen betreft.
Ja, ik wist ook wat een Josper was. In Spanje ben ik die best vaak tegen gekomen.
Maar je hebt gelijk, het is schrikbarend welke termen mensen soms gebruiken om een beetje indruk te maken, of dat denken te doen. Voor mensen met oprechte interesse, die zich door dat woud van termen willen worstelen, is zo’n boek inderdaad érg handig.
Het is fijn als mensen zich de moeite doen om iets te vertellen dat voor iedereen begrijpbaar is. Dat is immers veel moeilijker dan andersom!
Je recensie is om diezelfde reden ook (weer) grote klasse.