Review: Boska Kaasmaakset Verse Kaas

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. My happy kitchen schreef:

  Leuk om te lezen. Ik heb de mozzarella set gekocht, moet alleen nog even een vrij moment vinden voor de test. Wordt vervolgd!

 2. Luc Kuijpers schreef:

  Nu ben ik toch wel erg benieuwd waar die anijssmaak vandaan komt.
  Staat er ergens op wat er in de Provençaalse kruiden zit?
  Daar is nl. geen vast “recept” voor, en kan eigenlijk alles bevatten.
  Wat schiet me zo te binnen: karwij, venkel, dille, dragon, kervel, steranijs. Niet allemaal kruiden, sommige zijn specerijen, maar geven wel allemaal een soort van anijssmaak. De een wat lichter, de ander wat zuurder. Heb je enig idee wat de kruiden zo overheersend naar anijs laat smaken? Vind de combinatie kaas-anijs niet echt voor de hand liggend, en vraag me dan ook af waarom Boska daar anders over denkt.
  Nog iets dat me verbaasde: waarom zou Boska het stremsel niet geproportioneerd leveren? 1/8 van een klein tabletje af ‘friemelen’ lijkt me nogal een gedoe. Érg onnauwkeurig, bovendien.
  Zou het tabletje in zijn geheel oplosbaar te bewaren zijn? Dan los je het stremsel op, en kun je de oplossing afwegen om te portioneren. Moet je wel de andere 7/8 kunnen bewaren. Ik heb héél lang geleden eens verse kaas gemaakt, in Roemenië, maar kan me herinneren dat we toen stremsel (gemaakt van de binnenkant van de lebmaag van een koe) gebruikten die in porties was: 1 “kruimel” voor 2 liter melk. Dát was handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *