Zelf brood bakken met de Lékué Broodmaker

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Luc Kuijpers schreef:

  Toen ik nog een broodbakmachine had, vond ik het grootste voordeel dat je er vóór het slapengaan de ingrediënten inmikte, de timer instelde (op: starten om 4:00, bijv.), en ’s morgens gewekt werd door de geur van versgebakken brood.

  • Desiré schreef:

   Dat is precies de reden waarom wij ook voor een broodbakmachine zouden gaan en niet voor deze broodmaker van Lékué. Maar voor mensen met een kleiner budget en/of voldoende tijd is het natuurlijk een mooi alternatief!

   • Luc Kuijpers schreef:

    Een nadeel is het héle kleine deeghaakje, in de broodbakmachine. Het krijgt het toch niet zo gemengd en gekneed als handmatig of met een planeetmixer. Ook tussendoor nog eens kneden, gaat niet. Noem me een kniesoor, maar: ik proefde het in het brood.

    • Desiré schreef:

     Ik heb inderdaad gehoord dat de kwaliteit van het brood afhangt van de manier waarop het gekneed is. Op zoek dus naar een broodbakmachine met een goede deeghaak.

 2. Luc Kuijpers schreef:

  Dat klopt: ingrediënten, mengen én kneden, héél belangrijk!
  De rest is “bijzaak” (bakvorm, oven, temperatuur, tijd enz) . Een broodbakmachine die goed mengt en kneedt, daar zoek ik al 20 jaar heen, door héél Europa. Ja, dat is al vóór het internet het zoeken vergemakkelijkte, maar desondanks nog steeds: Nog niet gevonden. Maar, jij houdt wel van een uitdaging!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *